• Munkavédelem: legtöbbször az oktatás hiányosságai és a pihenőidő miatt kellett intézkednie a felügyelőknek

  Az ellenőrzött vállalkozások többsége betartotta az előírásokat és munkabalesetből sem volt több a megszokottnál idén nyáron. Bár még mindig vannak extrém esetek, de összességében a munkáltatók betartják a munkavállalókat érintő és a megelőzést szolgáló előírásokat. Az edukációra a számok alapján továbbra is szükség van – derül ki a Technológiai és Ipari Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztály statisztikáiból.

  Monday, November 7, 2022 10:58 AM
 • Örülhetnek a munkavédelmi boltok: Roham indult a kesztyűkért, derékmelegítőkért

  Megrohanták a munkavédelmi boltokat a vásárlók. Kelendők a kesztyűk, derékmelegítők, aláöltözetek, az árak pedig 2-3 naponta emelkednek.

  Wednesday, November 2, 2022 9:23 AM
 • A három műszakos munkarend

  A munkáltató alkalmazhatja beosztottjait úgy, hogy ugyanazon tevékenységet különböző időben végzik. A műszakok száma akár három is lehet. Cikkünkben arra kerestük a választ, hogy milyen feltételek mellett, milyen körülmények között lehet foglalkoztatni a munkavállalókat három műszakban. A munkajogi és bérügyi szabályokon kívül vizsgáltuk a három műszakos munkavállalás egészségügyi kockázatait is.

  Monday, October 10, 2022 10:34 AM
 • Munkavédelmi előadó: Az új munkavédelmi vizsgarendszer nehézségei

  Viszontagságok árán, de sikerrel végzett az első, új képzési- és vizsgarendszerben indított munkavédelmi előadó csoport. A képzést sikeresen teljesítők ugyanazokat a szakmai jogosultságokat kapják, vagyis ugyanazokban a feladatkörökben foglalkoztathatóak, mint korábban a munkavédelmi technikusok, de a végzettséget igazoló oklevél átvételét megelőző számonkérések és a vizsgafolyamat sokat változott. Képzőintézményt, vizsgaközpontot kérdeztünk az első, új rendszer szerint végzett csoporttal szerzett tapasztalatokról.

  Monday, September 26, 2022 2:50 PM
 • Testkamerákat kapnak a börtönőrök

  Testkamerákat alkalmaz a jövőben a büntetés-végrehajtási szervezet; az eszközökkel visszakövethetőek, illetve utólag kielemezhetők a rögzített események, ami jelentős mértékben növeli a szakmai munka hatékonyságát - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Szervezete (BvOP).

  Thursday, September 8, 2022 7:59 AM
 • Öt ágazat, ahol a legveszélyesebb dolgozni

  A Technológiai és Ipari Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya ötös listán sorolta fel a legveszélyesebb területeket.

  Tuesday, August 30, 2022 6:55 AM
 • Mentőhelikopter vitte el a silóba zuhant munkást

  Súlyosan megsérült egy munkás hétvégén a Zala megyei Kerkafalva állattartó telepén, miután 7 méter magasból egy silótartályba zuhant. A rendőrség nem nyomoz az ügyben, a munkavédelmi hatóság viszont vizsgálatot indított.

  Tuesday, August 9, 2022 7:36 AM
 • Erősödő magyar képviselet az uniós munkavédelemben

  Géczi Rudolf szerint az ENSHPO munkájában való aktív részvétellel a Magyar Munkavédelmi Akadémia jelentős szerepet tölthet be a Nyugat- és Kelet- Európa közötti, biztonságtudatosságban, biztonsági kultúrában tapasztalt hatalmas különbség csökkentésében.

  Tuesday, July 26, 2022 7:42 AM
 • Kánikula 2022: Tízből egy munkahely nem biztosítja a kötelező védőitalt

  A legtöbbször adminisztratív jellegű mulasztásokon érte a munkaadókat a rendkívüli hőségben kötelező munkavédelmi intézkedések betartatása érdekében június végén lezajlott országos célvizsgálat - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

  Friday, July 22, 2022 12:01 PM
 • Egyre több a munkabaleset itthon

  A munkabalesetben megsérültek és elhunytak száma is növekedett tavaly. Míg 2020-ban 64-en, 2021-ben már 84-en vesztették életüket valamilyen munkabalesetben.

  Thursday, June 30, 2022 8:28 AM